Adapostul va oferi conditii de locuit pe timpul noptii si conditii de igiena persoanelor care traiesc pe strada, in parcuri, piete, scari de bloc, canalizari, locuinte improvizate din carton sau cladiri dezafectate.

Adapostul vizeaza de asemenea copii si adulti aflati in unitati sanitare cu situatie de nevoie sociala. In cadrul acestei categorii, sunt incluse persoanele adulte fara adapost, dependente de strada, deprofesionalizate, fara sanse de reinsertie socio-profesionala, persoanele care nu au adapost de un timp relativ indelungat.

Accesul in adapost se face seara, la ora 19:00. Admiterea implica anumite formalitati, iar programul include facilitati pentru igiena corporala si incaperi unde se poate dormi. Masa se serveste seara si dimineata.

In adapost, camerele sunt amenajate separat, pentru barbati si femei.

Adapostul este deschis pe perioada iernii si deserveste nevoile persoanelor care nu au locuinta, indiferent de rasa, etnie, sex sau religie, care nu au sustinatori legali capabili sa-i sprijine si care solicita personal aceste servicii.

"Aceasta este o solutie temporara, dar necesara. Pe viitor imi doresc sa gasim o rezolvare pe termen lung, institutionalizata, cu resurse financiare dedicate pentru o protectie reala a acestor oameni", a declarat Primarul general, Prof. Dr. Sorin Oprescu.