Starea pacientului este buna, dar prognosticul medicilor este inca rezervat.

Primul miner internat la Spitalul de Arsi, care avea arsuri pe 80% din suprafata corpului, a fost operat cu succes in cursul zilei de marti, iar al doilea, care prezenta arsuri pe 85% din suprafata corpului, a suferit, miercuri dimineata, o interventie chirurgicala reusita de transplant de piele pe brate.

Cei trei mineri operati si inca unul, cu arsuri pe 35% din suprafata corpului, se afla, in continuare, la Terapie Intensiva, insa prognosticul medicilor in privinta lor este rezervat. "Pacientul care prezinta arsuri pe 35% din suprafata corpului nu mai este intubat, poate sa respire singur, insa, si in privinta lui, prognosticul este in continuare rezervat", a precizat dr. Nitescu.

Al cincilea miner internat la Spitalul de Arsi este constient, in afara oricarui pericol si va fi externat in cel mult 10 zile, potrivit dr. Nitescu.

Alti trei mineri sunt internati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Doi dintre ei se afla in stare critica, iar unul este in afara oricarui pericol, potrivit medicilor.

Duminica, 12 oameni au murit si alti 13 au fost raniti in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant. Prima explozie, soldata cu opt morti si zece raniti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. In momentul producerii accidentului, in acel loc isi desfasurau activitatea 16 persoane. O noua deflagratie s-a produs in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata, iar alti trei fiind raniti.

Conform tabelelor prezentate de conducerea minei, in prima explozie si-au pierdut viata inginerul sef productie Brad Iosif, seful sector 1 Holinger Doru, Stoian Vasile-miner sector 1, Matan Adrian- ajutor miner, Sipos Cristian-miner sector 1, Mates Dan - sondor sector 6, Alexa Marcel Alin - sondor sector 6, Mos Silviu-miner sef schimb sector 1. In cea de-a doua explozie au murit salvatorii minieri Puian Nicolae, Fratila Daniel, Elekes Attila si Visan Trandafir.