Ce poate fi mai relaxant si mai confortabil decat o seara petrecuta in fata televizorului? Ceea ce vedem la televizor ne distreaza, ne informeaza, ne cultiva spiritul sau ne stimuleaza imaginatia. Folosim televizorul pe post de somnifer, iar in fata ecranului animat, singuratatea se topeste instantaneu.
Ar putea fi spuse multe lucruri pozitive despre impactul televiziunii asupra vietii noastre. Televizorul ne face sa ne simtim fericiti. Realitatea este insa cu totul alta, se arata cercetarile recente ale oamenilor de stiinta. In timp, privitul la televizor genereaza o stare de disconfort psihic. Se pare ca oamenii nefericitii se uita cu pana la 20% mai mult la televizor decat cei care se simt fericiti, se arata intr-un studiu ale carui rezultate au fost publicate recent in Daily Mail.

Cercetatorii americani au ajuns la aceste concluzii analizand informatiile adunate de la 30.000 de adulti intr-o perioada de aproximativ 30 de ani (1975-2006). S-au luat in calcul anumite considerente precum: educatie, venit, varsta si starea civila a participantilor sau indicatori demografici ai nivelului de satisfactie si de vizionare a programelor de televiziune. Conform studiului efectuat de John P. Robinson si Steven Martin de la Universitatea din Maryland, oamenii “foarte fericiti” petrec o buna parte din timpul lor liber citind si socializand.


Despre autor:

Garbo

Citeste articolul integral in Garbo

Sursa: Garbo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.