Circulatia feroviara intre statiile Dorobantu si Medgidia a fost blocata joi, dupa ce doua vagoane incarcate cu calcar au deraiat dimineata si au cazut de pe un pod pe magistrala care apartine de CFR Calatori. Circulatia trenurilor in zona Medgidia a fost reluata in jurul orei 12.30.

Directorul general al Regionalei CFR Constanta, Dorin Maier, a declarat ca trenul de marfa apartine societatii Unifertrans, iar linia feroviara este inchiriata de Rompetrol.

Trenul se deplasa dinspre Capu Midia spre Romcim, iar cand se afla pe un pod, trei dintre vagoanele incarcate cu calcar au deraiat, iar doua dintre ele au cazut de pe pod pe liniile de transport calatori, arata NewsIn.

Dorin Maier a mai spus ca in prezent circulatia feroviara este blocata pe portiunea Dorobantu-Medgidia, iar calatorii din trenurile aflate pe acest traseu sunt preluati de microbuze si transportati la destinatie. El nu a putut estima cand va fi reluata circulatia, in conditiile in care in urma accidentului au fost afectate si liniile de contact.

Directorul CFR Calatori, Gabriel Taranu, a declarat ca accidentul a fost sesizat in jurul orei 3.40, de reprezentantii CFR Infrastructura si imediat au fost luate masuri pentru calatorii din trenurile de persoane. Trenurile circula pana la statia Dorobantu, de unde calatorii sunt preluati de autobuze si dusi la Medgidia, de unde isi pot continua calatoria cu trenul.

Circulatia trenurilor in zona Medgidia a fost reluata in jurul orei 12.30, dar cu unele restrictii de viteza necesare pentru siguranta calatorilor, a declarat directorul CFR Calatori Constanta, Gabriel Taranu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.