Zece inventii ale lui Leonardo Da Vinci, selectate pe baza preferintelor publicului, pot fi vazute incepand de joi, la Pavilionul Central al Romexpo, in cadrul Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura

Cele 10 lucrari prezentate - Roata motrice, Schimbatorul de viteze, Ciocanul, Ridicatorul de coloane, Mecanismul autoblocant, Rulmentul cu trei sfere, Surubul lui Arhimede, Masina cu autopropulsie si Podul arcuit - sunt copii ale inventiilor pastrate la Muzeul Leonardo Da Vinci din Florenta.

Lucrarile au fost alese dintre cele 50 de inventii prezentate in cadrul expozitiei "Leonardo Da Vinci - inventiile unui geniu", care poate fi vizitata in incinta Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", in intervalul 2 octombrie 2008 - 31 ianuarie 2009.

Replicile inventiilor au fost realizate sub indrumarea profesorului Carlo Pedretti, prezent la standul din incicnta Romexpo si cu o carte proprie, "Il Tempio dell'anima".

La standul expozitiei inventiilor lui Da Vinci, vizitatorii pot cumpara carti si albume, la preturi cuprinse intre 10 si 110 lei, precum si DVD-uri, intre 42 si 45 lei, realizate special pentru acest eveniment.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, aflat la a 15-a editie, se desfasoara, intre 19 si 23 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitala.

Evenimentul reuneste peste 400 de expozanti - edituri romanesti si straine, institutii de invatamant, agentii de difuzare si mass media. Biletul de intrare costa 3,5 lei, cu mentiunea ca elevii, studentii, cadrele didactice, membrii organizatiilor de scriitori si reprezentantii mass media beneficiaza de acces gratuit.

Fondurile rezultate din vanzarea biletelor vor fi folosite pentru proiectul "Un Nobel pentru Romania", initiat la editia din 2006 a targului, cu scopul de a finanta debuturi literare si de a promova scriitorii romani peste hotare, prin traducerea unor volume in diferite limbi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.