Sase dintre minerii internati la Spitalul de Urgenta Petrosani in urma exploziilor de sambata din mina Petrila au fost externati miercuri, intrucat evolutia starii lor de sanatate este buna, relateaza NewsIn

Potrivit directorului executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara, Dan Magheru, doi raniti au mai ramas internati la spitalul din Petrosani, unul la sectia de Chirurgie, celalalt la Ortodepie.

Conform declaratiilor directorului Magheru, urmeaza ca in doua zile si acestia sa fie externati, evolutia starii lor de sanatate fiind buna.

Astazi, trei dintre minerii morti in urma exploziilor de la Petrila, Mates Daniel , Fratila Daniel si Puian Vasile, au fost inmormantati la Petrila, iar Elekes Attila la Petrosani.

12 persoane au murit si alte 16 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, potrivit ultimului bilant.

In urma primelor cercetari s-a stabilit ca deflagratiile s-au produs ca urmare a acumularilor de gaz metan in subteran.

Opt dintre minerii raniti la Petrila, aflati in stare grava, au fost transferati de la spitale din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.