Completul de judecata a dispus amanarea pentru 17 decembrie a judecarii pe fond la cererea avocatei Ingrid Alexandrescu, care o reprezinta din oficiu pe mama copilului si care a motivat lipsa de la primul termen prin faptul ca are un alt proces la Tribunalul Arges.

La prima infatisare din proces au fost insa prezente atat asistenta maternala Marcela Fagarasan, cat si mama copilului, Sunita Maria Rostas. Ambele au fost aduse la Tribunal cu catuse, din arestul Inspectoratului Judetean de Politie.

Asistenta a fost intampinata in sala Sunita Rostas de cativa membri ai familiei sale din Reteag, printre care mama ei, o sora, un frate si un cumnat. Ulterior, a fost adusa si Marcela Fagarasan care, a stat in boxa acuzatilor, la distanta de Sunita.

Dupa sedinta, membrii familiei Rostas au declarat ca sunt dezamagiti de schimbarea incadrarii juridice propusa de procurori, care au trimis-o in judecata pe asistenta maternala pentru omor calificat, pentru care risca o pedeapsa de cel mult 30 de ani, desi initial o arestasera pentru omor deosebit de grav, fapta care i-ar fi adus condamnarea pe viata.

Asistenta maternala Marcela Fagarasan a fost arestata, in luna august, dupa ce un echipaj al Ambulantei, chemat la domiciliul acesteia, a constatat ca micutul in varsta de patru ani pe care femeia il avea in ingrijire din anul 2007 a decedat dupa ce a fost hranit cu forta.

In urma expertizei medico-legale, s-a constatat ca baiatul avea traumatism cranio-cerebral acut, contuzie cerebrala si hematom subdural, leziuni cu vechimi diferite (intre o zi si cateva luni), urme ale lovirii cu corp taietor-intepator (foarfece), zgariere cu unghile, arsuri de tigara, unele leziuni fiind neglijate si suprainfectate.

In plus, legistii care au examinat cadavrul au constatat ca micutul avea detasate partial bucati din lobul urechii, penis si scrot.