Presedintele CJ Bihor, Radu Tirle, deputatul liberal Cornel Popa si episcopul ortodox al Oradei, Sofronie Drincec, vor lua micul dejun cu noul presedinte al Americii, Barack Obama, anul viitor, pe 5 februarie, transmite corespondentul NewsIn.

Anuntul a fost facut ieri de Radu Tirle, in cadrul unei conferinte de presa. El a spus ca va lua parte la primul mic dejun cu rugaciune oferit de noul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama. Tirle, care a mai participat la un asemenea eveniment si anul trecut, alaturi ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a anuntat ca, pentru aceasta actiune, va mai coopta alti trei oficiali romani in afara celor doi mentionati, insa a precizat ca nu a stabilit deocamdata cine vor fi ei si ce domenii de activitate vor reprezenta.

Micul dejun cu rugaciune este o traditia in istoria Casei Albe, el avand loc de peste o suta de ani in prima duminica a lunii februarie, cand presedintele SUA ia masa si se roaga alaturi de sefi de state si de guverne, politicieni, oameni de stiinta, oameni de cultura, lideri religiosi, laureati ai premiului Nobel si formatori de opinie.

„Pentru noi este o onoare sa participam la un asemenea eveniment si nu ascund ca voi continua sa cultiv relatiile din Statele Unite”, a adaugat Tirle, precizand ca o alta delegatie pe care a ajutat-o sa viziteze SUA, formata din preoti si pastori reprezentand toate cultele, s-a intors zilele trecute dintr-o vizita.

In acelati context, Radu Tirle a adaugat ca urmatorul grup care va vizita SUA va fi format din medici. Acestia vor sta 10 zile in statul California, iar scopul vizitei este incheierea unor parteneriate de colaborare intre spitalele bihorene si spitalele americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.