„Au fost audiate peste 40 de persoane care au cunostinta despre circumstantele in care s-a produs evenimentul”, a declarat procurorul Augustin Lazar, seful comisiei de ancheta.

Rezultatul cercetarilor va putea fi anuntat abia dupa ce se va realiza o expertiza tehnica de catre reprezentantii Institutului National de Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.
„Deocamdata nu putem spune cu certitudine ce s-a intamplat. Ce putem spune la aceasta ora, este ca, cu siguranta, s-a produs o explozie si un foc endogen, cauzat de autoaprinderea carbunelui”, a spus Ileana Bodea, sef ITM Petrosani.

Pana marti, au fost audiati toti salvatorii minieri, specialistii de la statia de telegrizumetrie de la Petrila, dar si cadrele medicale implicate. Inspectia Muncii si Parchetul mai au in vedere si audierea celor opt mineri raniti aflati la Bucuresti, dar asta numai dupa ce starea lor de sanatate va permite acest lucru.

Procurorul Victorita Povarna, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, a declarat ca la institutia Parchetului a fost inregistrat dosarul penal cu nr. 922-P-2008, dosar care are ca obiect infractiuni de protectia muncii, de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, ca urmare a accidentului colectiv de munca dela EM Petrila.