Directorul interimar al Minei Petrila, Constantin Jujan, a intrat, luni, in subteranul exploatarii, alaturi de o echipa de salvatori, transmite NewsIn

Potrivit liderului sindical Ioan Temneanu, directorul adjunct de la CNH, Constantin Jujan, cel care a preluat conducerea minei Petrila pe perioada anchetei privind cele doua explozii, a intrat in subteran alaturi de salvatori deoarece cunoaste foarte bine adancurile minei, el conducand in trecut aceasta exploatare.

Echipa formata din noua salvatori care a intrat in subteran in jurul orelor 13.45 se afla in continuare in mina. Echipa are ca obiectiv controlul atmosferei si evaluarea starii lucrarilor miniere din zona abatajului 431, unde s-au produs sambata cele doua explozii. In functie de informatiile pe care le va obtine aceasta echipa de salvatori din subteran, se va decide care vor fi pasii urmatori in actiunea de recuperare a victimelor decedate in accident.

Din mina a iesit o echipa care a masurat nivelul gazelor, insa nu la adancime, acolo unde s-au produs exploziile, ci mai la suprafata.

In cele doua explozii produse sambata in mina Petrila si-au pierdut viata 12 persoane, iar alte 15 au fost ranite. Prima explozie, soldata cu opt morti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. O noua deflagratie s-a produs in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata.

Operatiunile de scoatere a victimelor din subteran a fost intrerupta sambata seara, din cauza pericolului producerii unor noi explozii. In subteran au ramas opt mineri morti in urma exploziilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.