Consilierii primesc spitalele de la Ministerul Sanatatii doar daca includ toata paleta de servicii. Daca primeste cu totul spitalele de la minister, Oprescu vrea sa aplice un program-pilot care include, printre altele, un sistem de burse pentru cei mai buni medici rezidenti din tara.

Sistemul sanitar romanesc este intr-o criza majora, iar daca nu se iau masuri in maximum doi-trei ani vom fi nevoiti sa apelam la servicii medicale din afara tarii, sustin consilierii generali ai Capitalei. “Obiectivele care trebuie atinse pentru a imbunatati sistemul sanitar sunt: accesibilitate si performanta”, explica Lucian Duta, consilier general si, totodata, medic.

El a adaugat ca sistemul de stat, “pe an ce trece, este tot mai putin accesibil, asta pentru ca statul nu a protejat niciodata doctorii, iar calitatea serviciilor lasa de dorit”.

Unitatile n-ajung la Primaria Capitalei

“Consiliul General al Muncicipiului Bucuresti (CGMB) este posibil sa nu accepte spitalele date de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, din cauza ca nu primeste un palier complet de spitale si servicii”, a explicat Duta. El a subliniat ca “nu ne permitem sa cheltuim banii cetatenilor pe ce vrea ministrul. Nu putem sa dam bani numai pentru spitale de batrani sau numai pentru cele de boli cronice”.

Primaria vrea mix de spitale

Pentru a putea fi aplicat cu succes, programul-pilot facut pentru Capitala de grupul de lucru al primarului general Sorin Oprescu prevede un mix de spitale, care sa includa de la spitalele de urgenta pana la azilurile de batrani. “Ordonanta de Urgenta a ministrului Nicolaescu este doar praf in ochi, o masura de campanie. Nu o sa se intample niciodata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.