Rezultatele studiului care situeaza sistemul sanitar romanesc printre cele mai neperformante din Europa l-au enervat pe ministrul Sanatatii, care acuza Cotrocenii si presa de manipulare.
Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, crede ca raportul european care plaseaza sistemul sanitar romanesc pe locul 27 din 31 este facut de neprofesionisti, asa cum ne-a declarat, telefonic, duminica. Vineri, ministrul a sustinut ca respectivul raport „critica nepermis“ sistemul sanitar. De asemenea, a spus ca nu poate accepta un raport care are concluzii in limba romana, de aici rezultand ca in difuzarea materialului este implicata o organizatie „care are legatura directa cu Cotrocenii“.

Oficiali ai celor care au elaborat Indexul European (Euro Health Consumer Index - EHCI) ne-au declarat insa ca autorii raportului sunt reprezentati de o companie publica suedeza, iar traducerea comunicatului de presa a fost facuta de unul dintre angajatii companiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.