Trei dintre cei cinci mineri dusi la Spitalul de Arsi din Capitala sunt in stare foarte grava, avand arsuri pe 80-85 la suta din suprafata corpului, iar doi dintre cei trimisi la Spitalul Floreasca, aflati, de asemenea in stare foarte grava, au fost dusi in sala de operatie, informeaza NewsIn.

Potrivit directorului medical al unitatii spitalicesti, Cristian Nitescu,starea ranitilor este instabila deoarece acestia au suferit arsuri ale cailor aeriene respiratorii superioare, putand oricand aparea complicatii precum insificienta pulmonara acuta sau stop cardiorespirator.

Pentru primul dintre ei, Iordache Nicolae, de 38 de ani, diagnosticul este arsuri prin flacara explozie, gradul doi si trei pe aproximativ 80% suprafata corporala, fata, torace anterior si posterior, ambele membre superioare, fese si ambele coapse, leziuni inhalatorii, soc postcombustional si soc hipovolemic.

Al doilea, Mihai Petru, are politraumatism, contuzii multiple si arsuri prin flacara explozie de gradul doi si trei pe fata, regiune cervicala, torace anterior si posterior, regiune abdominala, brate, picioare, adica pe aproximativ 85% suprafata corporala, cat si arsuri inhalatorii, suspiciuni de arsuri corneo-conjunctivale, soc post-combustional.

Al treilea ranit, Socolescu Alexandru, are arsuri prin flacara explozie de gradul doi si trei pe membrele inferioare si superioare, pe organele genitale externe, torace, adica pe aproximativ 55% din suprafata corporala, cat si arsuri ale cailor aeriene superioare, soc postcombustional, suspiciuni de arsuri corneo-conjunctivale si traumatism cranio-cerebral cu plaga frontoparietala dreapta.

Al patrulea pacient, Alexa Nicolae, are arsuri de gradul doi pe fata, regiune cervicala, ambele membre superioare, regiunea abdominala, adica aproximativ 35% suprafata corporala, arsuri inhalatorii si suspiciune de arsuri corneo-conjunctivale.

Ultimul miner ranit, Tirintica Victor, are arsuri prin flacara explozie de gradul doi si trei pe ambele maini, brate, extremitate cefalica, hemitorace drept si membre inferioare.

"In urmatoarele ore vom decide daca vom avea nevoie de tesut de la Banca Europeana de Piele sau daca vom aveam nevoie sa cautam donatori", a adaugat Nitescu.

In afara celor cinci mineri internati la Spitalul de Arsi, in Capitala au fost adusi, tot duminica dimineata, alti trei mineri, care sunt internati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Doi dintre acesti pacienti au intrat deja in sala de operatii si au arsuri deosebit de grave, pe aproximativ 70% din suprafata corpului. Unul dintre raniti are o fractura la brat, iar altul are o leziune la craniu.

Alti cinci mineri raniti au ramas la spitalul din Petrosani.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.