"Categoric, minele trebuie modernizate, in nici un caz nu trebuie sa continuam sa omoram oameni in mine", a spus presedintele. Intrebat daca familiile victimelor vor fi ajutate financiar, presedintele s-a declarat convins ca Guvernul si Compania Nationala a Huilei "isi vor face datoria".

Presedintele s-a declarat deosebit de impresionat de atitudinea personalului medical de la spitalul din Petrosani, de solidaritatea de care a dat dovada, multi angajati venind la serviciu chiar si fara sa fie chemati. De asemenea, presedintele a fost impresionat de minerii raniti pe care i-a vizitat la Petrosani la spital, despre care a spus ca sunt oameni puternici. "I-am vazut pe raniti si sunt impresionat. Sper sa le dea Dumnezeu sanatate. (...) Sper ca maine (duminica- n.r), dupa evaluare, daca se va stabili ca trebuie unii dusi la Craiova, la Bucuresti, sa fie dusi acolo", a mai spus Basescu, precizand ca sunt opt mineri cu arsuri si cinci cu traumatisme.

Seful statului a spus ca a stat de vorba la spital cu un salvator si cu patru mineri care erau la Chirurgie, precizand ca nu a putut sta de vorba si cu cei care au arsuri, intrucat acestia erau sedati.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant.REALITATEA.NET - Băsescu: Minele trebuie categoric modernizate, nu trebuie să continuăm să omorâm oameni în mine