"Adelina a fost arestata pentru prostitutie in Franta dupa 13 luni de practicare a acestei 'meserii', Franta recunoscandu-i statutul de victima, insa, printr-o manevra a proxenetilor, care i-au cerut unei prostituate romance sa depuna plangere impotriva Adelinei in tara de origine, ea risca sa fie extradata in Romania", a spus avocata.

"Am epuizat multe dintre recursurile juridice", a adaugat ea, explicand ca "avand in vedere ca Adelina a fost vizata de o plangere legata de proxenetism, ea poate fi judecata in Franta, asa cum s-a intamplat cu proxenetii sai".

"Muncesc in Franta, am un contract de munca, am un cont in banca si vreau sa traiesc aici", a adaugat femeia, care este acum vanzatoare la un magazin alimentar.

Devenind mama la 15 ani, fara un venit constant in Romania, Adelina a fost contactata in octombrie 2001 de cativa vecini, care i-au propus sa munceasca in Franta. "Credeam ca voi lucra intr-un bar, insa in Franta am fost luata in grija de o familie, al carei sef era Elvis, care ma batea si ma obliga sa ma prostituez", a povestit Adelina.

Fiind contactata de mai multe ori de organizatiile care acorda asistenta prostituatelor, ea a decis in decembrie 2002 sa isi schimbe viata. La putin timp, o prostituata din aceeasi retea a depus plangere in Romania impotriva Adelinei, acuzand-o de proxenetism, o "denuntare calomnioasa", potrivit femeii.
Plangerea din Romania a fost transmisa in Franta si in aprilie 2004 femeia este arestata, fiind retinuta in vederea extradarii. Este eliberata dupa opt luni, pentru ca a prezentat garantii de reprezentare.