In Suceava, inspectorii ANPC au descoperit agenti economici care utilizau, la fabricarea produselor de panificatie destinate unitatilor de invatamant, bicarbonat, praf de copt, margarina si ameliorator expirate de la o luna la 12 luni, informeaza NewsIn.

De asemeneam, la o scoala cu clasele I-VIII din Sibiu s-au gasit cornuri expirate de 3 zile, ramase nedistribuite copiilor ce au absentat de la scoala.

Au fost controlate 495 de scoli, 232 de gradinite, 16 producatori si 10 distribuitori. Pentru abaterile constatate s-a dispus oprirea definitiva de la distribuire a aproape 800 de kilograme de produse lactate si de panificatie si s-au aplicat 14 amenzi, in valoare totala de 65.000 de lei.

"Un alt aspect, la fel de grav, descoperit de inspectorii nostri, il constituie preferinta operatorilor economici pentru aprovizionarea scolilor pentru mai multe zile, stiut fiind faptul ca produsele in cauza au un termen redus in care pot fi consumate. Sanatatea copiilor nostri este cea mai importanta, de aceea nu vom tolera ca acestia sa primeasca in scoala lapte expirat sau produse de panificatie depozitate in locuri insalubre”, a declarat vicepresedintele ANPC, Gheorghe Ciubotaru.