In ultima luna numarul interventiilor de chirurgie estetica a scazut putin, dat fiind contextul mondial, a spus miercuri prof. dr. Tiberiu Bratu, presedintele Societatii de Chirurgie Estetica, in deschiderea congresului de specialitate. Medicul a mai spus ca cele mai tinere paciente pe care le-a operat pentru marire de sani au avut 18 ani, iar cea mai varstnica, 72 de ani.

„Pacienta este din Germania, dar a venit in Romania pentru operatie, pentru calitatea interventiei, dar si pentru ca operatia este mai ieftina cu 50% decat in alte tari. Ne-a spus ca era invidioasa pentru ca prietenele ei, desi aveau 82-83 de ani, aratau mai bine. Diferentele de aspect le-a remarcat cand mergeau la bai la Baden-Baden“, a mai spus prof. dr. Bratu.

Specialistul a spus ca si barbatii apeleaza la interventii estetice, dar ca rezultatele in cazul unora, cum ar fi cea de alungire a penisului, nu sunt de durata. Presedintele Asociatiei Chirurgilor Plastici, prof. dr. Ioan Lascar, a precizat ca s-a demonstrat stiintific ca nu exista nici un fel de conexiune intre cancerul de san si implantul mamar. Medicii mai spun ca si operatiile estetice sunt operatii cu riscuri mari, neputand fi garantata reusita.