Iubitorii sau mai bine zis detinatorii de animalute de companie au motive serioase sa se bucure de o viata mai lunga si de mai multa binedispunere. Se pare ca simpla prezenta a unui animal de casa si mai ales relatia stapanului cu acesta ii aduce detinatorului multe beneficii in privinta sanatatii fizice si mentale.
Animalul de casa intareste sistemul imunitar

Studiile care releva beneficiile unui animal de companie asupra sanatatii sunt efectuate de mai bine de 20 de ani. In tot acest timp au fost scoase la iveala diferite aspecte ale sanatatii fizice si psihice de care se bucurau stapanii unor animale, mai ales caini sau pisici. Se pare ca influenta animalelor asupra sistemului imunitar este exercitata atat prin stimularea usoara si continua cu microbi obisnuiti cat si prin starea de bine pe care vietatile o creeaza. Este bine cunoscuta scaderea tonusului imunitar la persoanele depresive. De asemenea studii de specialitate au scos la iveala faptul ca cei nascuti in familii unde existau deja animale de companie sunt mai rezistenti la infectii si au risc mai mic de a dezvolta astm.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.