Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a finalizat astazi procedurile administrative necesare actionarii in instanta, la Curtea de Apel, a ordonantei prin care salariile profesorilor se maresc, etapizat, cu pana la 28%, si s-a adresat, in acelasi timp, Avocatului Poporului

Intr-un comunicat de presa, FSLI anunta ca a indeplinit procedura administrativa necesara anularii in instanta, a ordonantei data de guvern luni. Astfel, in termen de 30 de zile, ordonanta ar putea fi anulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia Contencios Administrativ si Fiscal.

Concomitent, FSLI s-a adresat Avocatului Poporului, solicitandu-i sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de luni a guvernului.

Si Federatia "Spiru Haret" a facut, miercuri dimineata, acelasi demers la Avocatul Poporului.

Pe de alta parte, dar in acelasi context al incertitudinilor privind majorarea salariilor profesorilor, CCR se va pronunta astazi in privinta unei alte sesizari a Avocatului Poporului, pe tema ordonantei de guvern din 31 octombrie, prin care se amana pana in aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50%. Concret, judecatorii iau in discutie doua din cele trei articole ale acestei ordonante, si anume cele care nu au fost abrogate de actul normativ emis luni.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca salariile cadrelor didactice vor creste diferentiat, cu pana la 28%, in doua trepte, la 1 martie si, respectiv, 1 septembrie 2009, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate, luni, de Executiv.

In medie, aceasta majorare diferentiata presupune cresterea fondului total de salarii cu 10%. Profesorii universitari nu vor primi niciun ban in plus, deoarece ordonanta are rolul de a mari cu precadere salariile mici de invatamant, potrivit premierului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.