Regia Autonoma de Distributie a Energiei Temirce (RADET) va cheltui peste doua milioane euro pentru inlocuirea de conducte si montarea de contoare in Capitala, banii urmand sa provina de la bugetul municipalitatii. In acelasi timp insa, compania are conturile blocate de ELCEN, din cauza datoriilor

RADET urmeaza sa primeasca 70 de milioane de lei de la guvern, insa respectivele fonduri, care conform procedurii trec mai intai pe la Primaria Capitalei, nu au ajuns inca in vistieria distribuitorului de energie termica.

"Avem conturile blocate. Marti ar trebui sa primim cele 70 de milioane de lei din bugetul Capitalei, pe care miercuri le vom transfera spre ELCEN", a declarat pentru NewsIn directorul general al RADET, Virgil Ramba.

Directorul RADET spera ca astfel conturile RADET sa fie deblocate, pentru a putea achita facturile si plati la timp salariile.

Potrivit lui Ramba, banii pentru investitiile regiei provin de la bugetul municipalitati si cel de stat, nefiind afectate de blocarea conturilor.

RADET a anuntat, recent, pe site-ul guvernamental de licitatii publice, ca va investi intre 2 si 2,2 milioane euro, fara TVA, pentru lucrari de inlocuire de conducte si montari de contoare. Termenul de depunere a ofertelor este 2 decembrie, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 4 decembrie.

RADET trebuia sa plateasca, pana la 1 noiembrie, 14 milioane de lei din datoriile catre ELCEN, ca sa nu aiba conturile blocate, potrivit unei note de informare a regiei, adresata Prefecturii Municipiului Bucuresti.

RADET s-a mai angajat, in luna octombrie, printr-un protocol incheiat cu ELCEN, sa plateasca lunar, din noiembrie anul acesta pana in martie 2009, cate 141 milioane de lei.

Pe 29 octombrie, CGMB a aprobat transferarea spre RADET a 70 de milioane de lei, bani ce provin de la guvern. Tot de la guvern sunt promise inca 100 de milioane, fonduri care ar trebuie tranferate in noiembrie.

Potrivit lui Ramba, cele 170 de milioane de lei, impreuna cu ce se va incasa de la consumatori, vor acoperi facturile pe noiembrie si decembrie catre ELCEN.

Pentru plata facturilor din intervalul ianuarie-martie 2009, directorul RADET se bazeaza pe cresterea facturilor in lunile de iarna si pe alte 100 de milioane de lei, ce ar urma sa vina tot de la guvern, ca subventii prevazute prin lege.

Ramba mai spune ca, daca toti banii vor veni la timp, bucurestenii vor avea tot timpul 20 de grade in case. Caldura vor primi si blocurile cu restante, insa numai dupa stabilirea unui plan de plata esalonata a datoriilor. Locatarii blocurilor cu datorii nu vor avea insa apa calda.

RADET a mai avut conturile blocate, anul acesta, intre 19 martie si 3 septembrie, perioada in care ELCEN a primit 114 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.