Functionarii publici din Federatia Sed Lex au decis sa amane declansarea grevei generale, programata initial pentru 13 noiembrie, pentru luna ianuarie 2009, a spus presedintele Sed Lex, Vasile Marica, sindicalistii nedorind sa blocheze alegerile si sa tina in functie guvernul actual, relateaza NewsIn.

"Am amanat greva generala din administratie pana in luna ianuarie si asteptam negocierile cu viitorul guvern", a spus Marica, la sfarsitul intalnirii cu reprezentantii functionarilor publici din tara.

El a mentionat ca declansarea grevei generale in aceasta luna ar fi blocat alegerile parlamentare programate pentru 30 noiembrie, situatie care ar fi convenit actualului guvern, care, potrivit sindicalistilor, nu le mai poate solutiona revendicarile.

Intrarea in greva generala, pe termen nelimitat, a functionarilor publici ar fi putut duce la amanarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, din cauza lipsei personalului care sa asigure organizarea si desfasurarea scrutinului.

La inceputul acestei luni, secretarii din primarii, uniti in Federatia Nationala a Secretarilor din Unitatile Administrativ Teritoriale (FNSUAT), amenintau cu blocarea procesului electoral, prin nesemnarea actelor oficiale, daca nu primesc indemnizatii si daca nu se modifica legea care ii subordoneaza primarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.