Aproximativ 10.000 de profesori prahoveni s-au aflat luni, pentru doua ore, in greva de avertisment, protestand astfel fata de decizia Guvernului de a suspenda aplicarea legii privind majorarea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice, transmite NewsIn
Astfel, sindicalistii afiliati la federatiile Alma Mater, FSLI si FEN au lasat deoparte manualele, intre orele 12.00 si 14.00, si nu au predat la clase. Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Prahova, Gheorghe Giurumescu, a declarat pentru NewsIn ca greva s-a desfasurat fara incidente in Prahova.

"Asteptam acum sa vedem ce se intampla, pana acum pot sa va spun ca avem semnale bune din judet, toti cei 72% dintre membrii de sindicat, care au semnat pana acum tabelele pentru o eventuala greva generala in data de 18 noiembrie, au declarat ca sunt de acord cu aceasta masura de protest", a spus Giurumescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.