"Am amanat greva, pentru ca era programata in acelasi timp cu greva celor de la Sanitas. Daca ei au renuntat, noi ne vom intruni vineri, pentru a stabili noul calendar al protestelor", a adaugat Tudor Damian.

Aproape 10.000 de angajati ai serviciului de ambulanta, dintre care 7.000 sunt cadre medicale, au anuntat, la inceputul lunii, ca vor face greva de avertisment, pe 11 noiembrie, daca nu li se maresc salariile cu minimum 50%. Reprezentatii federatiei considera ca majorarea salariilor ar motiva personalul sa nu plece din cadrul serviciului public de ambulanta si ar ajuta la pregatirea profesionala la standarde europene.

Federatia Sanitas a acceptat, saptamana trecuta, majorarea salariilor cu 10% in medie, in sistemul sanitar, incepand cu 1 ianuarie 2009, si a decis sa renunte la proteste. "Cadrele medicale au inteles ca acest acord este maximul ce poate fi obtinut de la acest guvern aflat pe picior de plecare si au fost de acord cu cresterea medie a salariilor cu 10%", a precizat presedintele Sanitas, Marius Petcu.