Noile permise de circulatie, emise incepand de luni, sunt realizate conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, fotografia titularului si datele acestuia fiind gravate cu laser, ceea ce le face foarte greu de falsificat, informeaza Prefectura Capitalei

Incepand de luni, 10 noiembrie 2008, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor - Bucuresti elibereaza permisele auto si certificatele de inmatriculare in noul format, conform reglementarilor europene si beneficiind de avantajul unei mai bune securizari.

Astfel, permisul de conducere european prezinta o serie de elemente de siguranta, vizibil doar in anumite conditii. De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite caracteristici ale autovehiculului, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Noul model al certificatului de inmatriculare contine mai putine informatii decat cel eliberat pana acum, insa include data primei inmatriculari, un cod de omologare comunitara si date referitoare la titularul autovehiculului.

Titularii permiselor auto si certificatelor de inmatriculare model vechi nu au obligatia de a cere preschimbarea documentelor, acestea ramanand valabile pana la expirarea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.