Tanarul a postat pe internet oferte de cazare la o pensiune din Borsa, care nu exista in realitate. Studentul a reusit astfel sa obtina in avans peste 22.000 de lei de la persoane care si-au rezervat vacanta in Borsa.

,,Lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au identificat pe Gheorghe C. de 21 de ani din Poienile Izei, student. Tanarul, in cursul lunii octombrie 2008 a postat pe reteaua Internet diverse oferte de cazare pentru perioada sarbatorilor de iarna la o pensiune „Larisa” din Borsa, care nu exista in realitate. Prin aceasta modalitate, suspectul a indus in eroare mai multe persoane din diferite localitati ale tarii care, pana in prezent au achitat cu titlu de avans sume de bani intr-un cont deschis de Gheorghe C. la o banca. Sumele achitate de persoanele inselate se ridica la valoarea de 22.000 lei”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetului Maramures, comisar Voichita Zehan.

Din totalul prejudiciului s-a reusit recuperarea unei sume de 13.700 de lei. Studentul este cercetat in stare de libertate pentru inselaciune, insa politistii au anuntat ca isi vor extinde cercetarile pentru a fi stabilita intreaga activitate infractionala a tanarului si pentru identificarea tuturor persoanelor pagubite.