Initiativa a debutat in 2007, avand ca misiune promovarea tinerilor pasionati de arte vizuale, indiferent din ce colt al lumii provin. Filmele finaliste la editia din 2007 au fost realizate de artisti din peste 33 de tari, de pe 4 continente. Cele trei sectiuni, deja consacrate, sunt: Animatie, Fictiune si Micromovie (filme pentru telefonul mobil, dar nu neaparat realizate cu acesta).

Sectiunile sunt gandite in asa fel incat sa popularizeze miscarea de avangarda a filmului digital si printre necunoscatori, sa-i convinga pe sceptici si sa ii distreze pe initiati. Filmele selectionate in competitia de Animatie, 45 la numar, provin din Italia, Germania, SUA, Franta, Spania, Rusia, Slovenia, Olanda, Marea Britanie, Japonia, Elvetia, Israel, Belgia, Hong Kong, Australia, Bosnia – Herzegovina si Romania. Cele 28 de creatii din categoria fictiune aduc in plus perspectiva Greciei si a statului Mexico. Iar la capitolul Micromovies, autorii celor 41 de lucrari selectionate vin inclusiv din Japonia, Elvetia, Olanda, Taiwan si Canada. Festivalul se va sfarsi cu trei concerte de excepþie: Cycler (synths, samplers, programming) & Florentina (vocals), Minus&Ion si Howling Saints.

In plus, editia de anul acesta si campania sa de promovare isi propun sa repozitioneze pixelul... pentru ca “pixelii rup pelicula”, pentru ca au ceva de spus si pentru ca ei fac deliciul filmelor digitale. Astfel, pe 14, 15, 16 noiembrie, toti cei care vor sa cunoasca pixelii-star, sunt ateptati la MNAC, etajul 4, pentru a descoperi noi viziuni mondiale in media, tehnologie si in artele vizuale.

Programul festivalului si mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial, www.kinofest.com.