Un incendiu izbucnit, sambata, intr-un magazin de mobila situat la parterul unui bloc cu 11 etaje din municipiul Galati, a distrus produse de mobilier in valoare de 200.000 de lei, iar pompierii au evacuat peste 80 de locuitori de la etajele superioare ale cadirii, transmite corespondentul NewsIn

Incendiul, care a izbucnit la magazinul de mobila Sobras din vestul municipiul Galati, a provocat distrugeri in jumatate din suprafata unitatii comerciale. "Din aria totala de peste 400 de metri patrati a magazinului, au ars in jur de 230 de metri patrati, cu mobila cu tot", a declarat, sambata, dupa prima evaluare a pagubelor, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, generalul Viorel Zaharia.

In magazin erau expuse produse de mobilier in valoare de peste 300.000 de lei, a precizat generalul Viorel Zaharia, citand oficiali ai unitatii comerciale. Aproape 80% din bunuri au ars in incendiu. "Flacarile au distrus in totalitate marfa in valoare de aproximativ 230.000 de lei, din cantitatea totala care se afla in magazin, evaluata la peste 300.000 de lei", a spus seful ISU Galati.

Fumul produs de incendiul de la parterul blocului cu 11 etaje a patruns in casa scarii si in baile apartamentelor de la nivelele superioare. Potrivit generalului Zaharia, 82 de locatari ai cladirii au fost evacuati, la fel ca si clientii magazinului de mobila.

Pentru stingerea incendiului, ISU a intervenit cu sase autospeciale cu apa si spuma si o cisterna cu apa. A fost solicitat, de asemenea, sprijinul echipajului de descarcerare, pentru degajarea resturilor arse. Operatiunile de lichidare a incendiului de la magazinul de mobila s-au incheiat in jurul orei 14:00.
Inspectorii ISU, alaturi de reprezentantii Sobras, au inceput evaluarea pagubelor si incearca sa stabileasca sursa incendiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.