"Merele, strugurii, lamaile, morcovii si sfecla rosie contin vitamine care intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul in lupta cu microbii. Alaturi de o alimentatie sanatoasa, este foarte important ca oamenii sa se spele pe maini cat mai des si sa foloseasca batistele la stranut si tuse", a explicat, pentru NewsIn, medicul de familie Adriana Bulica.

De asemenea, reprezentantii Ministerului Sanatatii recomada populatiei evitarea aglomeratiilor si a contactului cu persoanele racite sau gripate.

La primele semne de boala, romanii sunt sfatuiti sa se prezinte la doctor si sa nu ia medicamente decat la recomandarea medicilor. Potrivit medicilor, antibioticele nu trateaza infectiile virale si nu impiedica transmiterea virusurilor de la o persoana bolnava la alta.

De la jumatatea lunii octombrie, noua romani au murit de pneumonie, iar in intervalul 27 octombrie - 2 noiembrie, aproape 49.000 de persoane s-au imbolnavit de infectii respiratorii acute, conform datelor centralizate de Ministerul Sanatatii.

Mai mult de jumatate dintre romani sufera in fiecare an de raceli specifice sezonului ploios, iar 72% dintre acestia merg la birou si in perioada in care sunt bolnavi, potrivit unui studiu efectuat de Colegiul Farmacistilor din Romania.