Sute de cupluri se grabesc sa-si legalizeze relatia in acest weekend, pentru ca saptamana viitoare, mai exact pe 14 noiembrie, incepe postul Craciunului si nu se mai pot oficia cununii religioase
Este vorba, in majoritate, despre perechi care doresc sa se cunune in aceeasi zi atat religios, cat si la primarie, astfel ca aglomeratia la multe dintre oficiile de stare civila depaseste media zilelor obsinuite.
De pilda, in sectorul 2 al Capitalei, in acest sfarsit de saptamana, de Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil, peste 100 de miri se cununa civil la Centrul Administrativ, incepand cu ora 8.30 si pana la ora 16.00.
Potrivit canoanelor bisericesti, in Postului Craciunului nu se oficiaza cununii religioase. Postul de incheie in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, insa nici dupa aceasta data si pana la Boboteaza (6 ianuarie) nu se fac cununii la biserica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.