Cele patru federatiii sindicale din educatie, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia Alma Mater, vor face greva intre orele 12.00 si 14.00, timp in care profesorii vor fi la scoala, dar nu vor face cursuri. Intre orele 11.00 si 14.00, adica aproximativ in acelasi interval orar, 200 de cadre didactice vor picheta sediul guvernului.

"Am hotarat sa initiem aceste actiuni in ziua in care se dezbate ordonanta de urgenta prin care se amana punerea in vigoare a legii majorarii salariilor profesorilor, iar celelalte federatii ni s-au alaturat. Este inadmisibil ce se intampla, o lege constitutionala sa fie incalcata chiar de primul ministru, este normal sa reactionam asa si vom continua pana la greva generala pe termen nelimitat, daca nu se rezolva problema", a explicat, pentru NewsIn, liderul FSLI, Aurel Cornea.

La protestul de luni vor participa atat cadre didactice din preuniversitar, cat si din invatamantul superior. "Profesoriii universitari din federatia Alma Mater se vor alatura grevistilor, iar din informatiile noastre si alti profesori neafiliati vor protesta, sub forma grevei japoneze, astfel ca, in total, vom fi in jur de 30.000 de cadre didactice din invatamantul superior", a precizat presedintele federatiei, Razvan Bobulescu.

In cazul in care nu se va trece la aplicarea legii de majorare a salariilor, sindicatele din invatamant ameninta ca vor declansa, pe 18 noiembrie, greva generala pe termen nelimitat.