"Cadrele medicale au inteles ca acest acord este maximul ce poate fi obtinut de la acest guvern aflat pe picior de plecare si au fost de acord cu cresterea medie a salariilor cu 10%", a precizat Petcu.

Presedintele Sanitas declara joi pentru NewsIn ca negocierile cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se vor incheia efectiv pe14 noiembrie, cand urmeaza sa fie semnat acordul.

Petcu a spus joi ca salariile cadrelor medicale vor creste in medie cu 10%, urmand ca persoanele care au venituri mai mici de 1.000 lei sa primeasca in plus 20%, iar cei cu venituri de peste 1.800 lei sa primeasca 7%, daca sindicatele vor semna pe 14 noiembrie acordul cu Ministerul Sanatatii.

In plus, liderul sindical a precizat ca a obtinut acordul din partea ministrului Sanatatii pentru cresterea sporului de preventie de la 11% la 14-15% si acordarea unei prime de concediu echivalenta cu salariul de incadrare al personalului medical.

"Mentionez ca ni s-au promis mai multe prime de stabilitate fata de doua cate sunt in prezent, iar prima de vacanta va fi obtinuta in functie de grade, urmand ca o parte a personalului sa primeasca chiar si 2.000 lei", spunea Petcu.

El a adaugat ca a obtinut si marirea bazei tuturor celor care primesc spor de preventie cu inca 70.000 de persoane, urmand ca pe langa doctori, asistente si infirmiere sa beneficieze de acest spor si personalul TESA si functionarii publici din unitatile sanitare.

"Am obtinut, de asemenea, dreptul cadrelor medicale de a efectua gratuit investigatii in unitatile clinice si paraclinice", a mai spus Petcu.