Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat ca sindicatele CFR au decis amanarea grevei pentru o perioada de doua saptamani. "In proportie de 99%, trenurile vor circula maine (vineri n.r.) normal", a spus Popa.

Reprezentantii sindicatelor din CFR au declarat ca au luat aceasta hotarare ca sa lase timp actualului Guvern sa adopte ordinele ce vor reglementa autorizarea si verificarea periodica a personalului din calea ferata.

Decizia angajatilor CFR de a renunta la greva vine dupa ce ministrul transporturilor Ludovic Orban le-a promis liderilor sindicali de la CFR ca va propune in viitoarea sedinta de Guvern un proiect de ordonanta pentru alocarea de la bugetul de stat a noi fonduri destinate investitiilor in infrastructura.

Al doilea punct al discutiilor dintre reprezentantul Executivului si sindicalisti a vizat promovarea unor acte normative care sa reglementeze verificarea si autorizarea personalului CFR de catre unitati feroviare.

De asemenea, Orban a declarat ca a luat act de solicitarea privind eliminarea la negocierile pentru contractul colectiv de munca pe 2009 a diferentelor de salarizare, la functii identice la compania CFR.