Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, care are peste 13.000 de membri, a anuntat ca va organiza actiuni de protest pe 22 noiembrie, ca raspuns la dezinteresul conducerii MIRA fata de problemele politistilor, informeaza NewsIn.

Potrivit liderului Vasile Lincu, revendicarile mitingului ce ar urma sa fie organizat pe 22 noiembrie sunt aceleasi de la mitingul din data de 26 septembrie si se refera la salarizarea politistilor si a personalului contractual din MIRA, la modificarile Statutului politistului prin ordonanta de urgenta a Guvernului, sindicalistii plangandu-se si de tratamentul discriminatoriu fata de sindicat prin nerecunoasterea acestuia.

Liderul sindical, care sustine ca Pro Lex are peste 13.000 de membri, ii cere ministrului Cristian David o intalnire, "in situatia in care politica MIRA referitoare la solutionarea problemelor politistilor s-a schimbat de la cea de forta la cea de dialog social".

Vasile Lincu a declarat, joi, pentru NewsIn, ca ministerul nu si-a tinut promisiunile fata de sindicalisti, in urma intilnirilor de pana acum. "Ministrul ne-a sfidat, nu s-a rezolvat nimic. Exista un deficit de 10.000 de posturi. Uitati-va si in Bucuresti, scot politisti comunitari, ca nu mai sunt politisti, iar cei de la ordine publica au ajuns sa dirijeze circulatia", a afirmat Lincu.

Pe de alta parte, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Liviu Butunoi, a declarat, joi, ca acest sindicat nu se gandeste la proteste si ca isi continua actiunile de negociere cu sefii MIRA.

Acest sindicat, care are in jur de 50.000 de membri, a amenintat in luna august cu proteste, declaratiile liderilor fiind retrase dupa o intalnire cu ministrul Cristian David. Problemele invocate se refereau de asemenea la salarizare, dar si la reglementarea situatiilor in care politistii sunt agresati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.