La fostul Hotel Dorobanti din Bucuresti se adunasera ieri seara vreo 50 de tineri interesati sa asculte oferta de MBA-uri (Master in Business Administration) promovata de firma engleza Bridge Europe Consulting in Romania. "Ideea a aparut la un prinz cu profesorii de la Colegiul Queen Mary din Londra, unde predau si eu. Au zis ca sint multe creiere bune in Romania si Bulgaria, dar ca nu au nici macar un student din aceste tari", spune directoarea Ozana Giusca, care dupa un MBA in Londra are acum propria firma de consultanta.

Ozana Giusca ofera consultanta gratuita numai celor care isi doresc un master la universitatile reprezentate de ea, adica la Scoala de Management a Universitatii Lancaster, Scoala de Afaceri CASS din Londra, Colegiul Queen Mary al Universitatii din Londra, Scoala de Afaceri din Copenhaga si alte citeva. Joi, ea va face la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti o prezentare a mai multor programe de master. "Pentru fiecare student adus de noi primim un comision din partea universitatii.

Celor care nu sint interesati de aceste universitati nu le oferim consultanta", spune directoarea. Cei mai multi dintre participantii la intilnirea de ieri gaseau pretul, de pina la 20.000 de lire sterline pentru un MBA, prea mare. "Un MBA in strainatate este un pasaport pentru piata internationala de locuri de munca. Poti face un imprumut la banca pentru a-ti finanta aceasta investitie, care oricum se amortizeaza in doi ani", e insa convinsa Ozana Giusca.