Functionarii publici nu mai sunt interesati de discutii cu reprezentantii Guvernului pe tema principiilor care vor sta la baza legii salarizarii bugetarilor, in conditiile in care aceasa lege nu poate fi adoptata de actualul guvern si isi continua protestele, a declarat astazi presedintele Sed Lex

"Ma asteptam ca astazi (miercuri n.r.) sa discutam despre majorarile salariale ce ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 noiembrie, nu sa discutam despre principii", a spus presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, adaugand ca aceasta lege de salarizare a bugetarilor nu poate fi data de actualul guvern.

"Noi am depus la Guvern hartiile necesare pentru declansarea protestelor si nu suntem obligati sa facem demersuri la directiile de munca din teritoriu, pentru ca este un protest la nivel national. Vom hotari astazi (miercuri n.r.), in comitetul de greva, care vor fi pasii pentru declansarea protestelor", a mai spus acesta.

Liderul sindical a anuntat, de asemenea, ca va face plangeri penale impotriva unor persoane din conducerea administratiilor locale, sustinand ca au inceput amenintarile la adresa functionarilor publici din teritoriu.

Marica anuntase, saptamana trecuta, ca aproape 100.000 de functionari publici afiliati sindicatului Sed Lex vor intra in greva generala pe teremen nelimitat pe 13 noiembrie, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a refuzat majorarea salariilor acestora cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.