Femeia este acuzata ca a platit suma de 30.000 de euro unor alti interlopi, pentru ca acestia din urma sa intervina, in vara acestui an, pe langa un judecator din cadrul Judecatoriei sectorului 4, in vederea punerii in libertate a lui Nutu Camataru. Procurorii sustin ca persoanele care au primit bani de la Lidia Balint „au lasat sa se creada ca au influenta asupra magistratului in cauza”, insa ceea ce nu s-a precizat in comunicatul DNA remis presei este faptul ca judecatorul respectiv chiar a dispus, pe data de 9 iunie 2008, punerea in libertate a lui Nutu Camataru.

Nutu Camataru se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa privativa de libertate de 6 ani, pentru talharie. El a fost arestat, in vara anului 2004, alaturi de alti membri ai clanului „Camataru”, intr-un dosar de crima organizata. Odata retinut, interlopul a inceput executarea mandatului de 6 ani, urmand ca in anul 2005 magistratii Tribunalului Bucuresti sa-l condamne la 9 ani de inchisoare pentru infractiuni de criminalitate organizata. Nutu Camataru, ca, de altfel, majoritatea condamnatilor in acest dosar, a atacat cu apel sentinta Tribunalului Bucuresti, iar la inceputul lunii februarie a anului trecut magistratul Ionut Matei, de la Curtea de Apel Bucuresti, a admis apelul, reducandu-i interlopului pedeapsa la doi ani si sapte luni.

Practic, condamnarea in dosarul de crima organizata era executata in urma acestui apel, fapt pentru care Nutu Camataru a decis sa faca o prima cerere catre Comisia de Liberare Conditionata pentru a fi pus in libertate in dosarul de talharie, in care are de executat 6 ani de inchisoare. Intre timp, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declarat recurs impotriva deciziei pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti, recurs care a fost finalizat abia in primavara acestui an. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul DIICOT, fapt pentru care Nutu Camataru a ramas cu o pedeapsa de 2 ani si sapte luni in dosarul de crima organizata, avand insa de executat cei sase ani pentru talharie.