Pompierii bistriteni au mobilizat, marti, la groapa de gunoi, toate motopompele si doua autospeciale cu apa si spuma, in incercarea de a opri extinderea incendiului, informeaza Rompres.

"In aces moment, incendiul a fost stins, chiar daca groapa inca mai fumega", a spus Mihai Rusti. Incendiul de la groapa de gunoi a municipiului nu a ramas, insa, fara urmari. Agentia de Protectie a Mediului Bistrita-Nasaud a confirmat, marti, ca incendiul a dus la poluarea cu amoniac a atmosferei.

De asemenea, potrivit Green-Report, au crescut concentratiile, in aer, la monoxidul de carbon, oxizii de azot si pulberile in suspensie. Cresterea cea mai importanta s-a inregistrat, insa, la masurarea amoniacului din aer, acesta ajungand la peste 0,5 miligrame pe metru cub, fata de limita maxima admisa, de 0,3.

Primarul Ovidiu Cretu a declarat ca i-a sfatuit pe pompieri sa procedeze in acest fel inca de acum cateva zile, considerand ca aceasta este solutia potrivita pentru stingerea incendiului. Primarul a spus ca la aceasta ora in zona nu mai este fum si spera ca incendiul sa nu mai reizbucneasca.

Agentia de Protectie a Mediului Bistrita-Nasaud a anuntat, marti dimineata, depasirea valorilor la amoniac si alte substante periculoase pentru sanatatea oamenilor dupa incediul izbucnit la groapa de gunoi a orasului.

Potrivit Realitatea, groapa de gunoi a orasului Bistrita a ars de o saptamana, dupa ce a fost aruncata acolo o tigara aprinsa.


REALITATEA.NET - Orașul Bistrița, înecat în fum, din cauza unei gropi de gunoi care a ars o săptămână