Noua copii cu varste de 12-13 ani sunt suspectati de distrugerile din Cimitirul Evreiesc de pe Soseaua Giurgiului din Capitala, dosarul fiind deschis pentru fapte de antisemitism si profanare de morminte, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, cei noua minori au fost identificati.

"Daca autoritatile investeau o suma relativ mica in repararea gardului si in asigurarea pazei Cimitirului, astazi nu eram nevoiti sa facem aceasta ancheta, nu se mai sesizau forurile internationale, iar politicienii nu mai aveau motive de indignare",
au declarat surse judiciare apropiate anchetei. Acestea au afirmat ca cimitirul are un singur paznic, iar gardul este rupt in mai multe locuri.

Dosarul se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Ministrul internelor, Cristian David, a declarat, sambata, 1 noiembrie, la Realitatea Tv, ca ancheta in cazul distrugerilor din Cimitirul Evreiesc este intr-un stadiu avansat si ca o parte din faptasi au fost identificati.

"Investigatiile sunt intr-o stare avansata, am cateva informatii noi, dar nu le pot prezenta acum. Sunt identificati o parte dintre ei, care au fost prinsi in primele 24 de ore, si acestia vor duce la identificarea intregii retele care a participat la acest incident",
a afirmat ministrul.

David a mai spus ca nu s-ar grabi sa afirme ca a fost vorba de un grup infractional organizat.

Aproximativ o suta de monumente din Cimitirul Evreiesc de pe Soseaua Giurgiului din Capitala au fost daramate si sparte in noaptea de 22 octombrie. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru NewsIn ca distrugerea celor o suta de monumente a fost sesizata Sectiei 16 de catre paznicul cimitirului.

"In prezent, la nivelul Sectiei 16 a fost declansata o ancheta pentru profanare de morminte, iar primele cercetari nu contureaza un act antisemit”, a spus Ciocan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.