Secretarii din primarii, uniti in Federatia Nationala a Secretarilor din Unitatile Administrativ Teritoriale (FNSUAT), ameninta cu blocarea alegerilor, prin nesemnarea actelor oficiale, daca nu primesc bani in plus.
"Suntem singurii inalti functionari publici care nu primesc idemnizatii pentru munca lor, asa cum prevede legea functionarului public. Nu este normal ca un primar sa aiba un salariu de cel putin 2.400 de lei, in timp ce un secretar primeste doar 1.500 lei", a declarat presedintele federatiei, Grigore Prodan, citat de NewsIn.

Potrivit lui Prodan, munca secretarilor este la fel de importanta ca cea a primarilor. "Secretarii sunt oameni cu studii superioare, juridice si au o mare responsabilitate. Nici un document al primariei nu este valabil fara semnatura secretarului. Secretarii sunt responsabili de legalitatea intocmirii documentelor unei primarii", a spus presedintele FNSUAT.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.