Anul acesta, 44 de mamifere moarte au fost gasite pe plajele noastre. Nu a fost prins nici un braconier.

Analizele de laborator au aratat ca 95% dintre delfini sunt exemplare tinere, cu o stare de sanatate foarte buna in momentul mortii, sustine Razvan Popescu Mirceni, directorul Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin “Oceanic Club”.

Mamiferele nu prezentau urme de batai intre clanuri, iar raportul masculi-femele era de 1,1 la 1, deci nu se pune problema ca delfinii sa fi murit de pe urma luptelor in apa, astfel concluzia e ca mamiferele au murit dupa ce s-au prins in plasele pescarilor. “E cu atat mai dureros cu cat exemplarele sunt foarte tinere. Probabil au inotat impreuna cu mamele lor si s-au prins accidental in plasele pescarilor.

Femela adulta reuseste sa rupa plasele in care se agata, insa puii nu reusesc sa scape. Am avut doua cazuri de delfini de lapte”, ne spune Razvan Popescu Mirceni.

Ultimul delfin mort a fost gasit pe plaja Modern, duminica, 26 octombrie. Femela juvenila face parte din specia Phocoena phocoena si a murit in urma cu aproximativ 25-30 de zile, prinsa in plasele de pescuit. Anul trecut au esuat alte 88 de mamifere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.