Grevistii au protestat astfel fata de amanarea punerii in aplicare a legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice. La greva au participat atat cadre didactice, cat si personal nedidactic si auxiliar, relateaza NewsIn.

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a transmis protestatarilor ca o marire a salariilor lor acum, in vremuri de criza financiara, ar fi cea mai "antieconomica" masura, care ar cheltui banii pentru infiintarea de locuri noi de munca intr-o economie amenintata si de somaj.

In restul tarii, mai exact in 24 de judete, cursurile au decurs in mod normal, a mai precizat Ministerul Educatiei.

Potrivit calendarului de proteste anuntat saptamana trecuta, pe 10 noiembrie vor face greva de avertisment cadrele didactice afiliate la alte trei federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

Sindicalistii din educatie solicita parlamentului sa anuleze ordonanta de guvern ce amana majorarea salariilor cadrelor didactice pana in aprilie 2009. Daca ordonanta nu va fi anulata, cadrele didactice vor intra in greva generala, pe 18 noiembrie.