Un program al Parlamentului European legat de problema romilor a starnit revolta euro-parlamentarilor romani. Acest program are ca si afis de propaganda poza unui rom in spatele caruia se vede “Hotelul Continental” din centrul Bucurestiului.

Parlamentul European organizeaza saptamana viitoare la Bruxelles o audiere publica cu tema “Perspective ale unei strategii europene in domeniul romilor”. Pana aici toate bune si frumoase, insa cele doua organizatoare ale acestui proiect: Livia Jaroka (Ungaria) si Agustin Diaz de Mera (Spania) au utilizat pentru afisul manifestarii fotografia unui rom pe fundalul imaginii hotelului Intercontinental din Bucuresti.

Reactia Romaniei

Europarlamentarul Ramona Manescu a trimis o scrisoare presedintelui PE, Hans-Gert Pottering, prin care protesteaza impotriva utilizarii aceste imagini, considerata nepotrivita.

Afisul transmite un mesaj gresit si nu subliniaza nevoia de a trata la nivel european acest subiect (n.r. problematica romilor) si nu la nivel national. Contrastul dintre subiectul manifestarii si imaginea aleasa pentru promovare ma indeamna sa ma intreb in ce masura minoritatea romilor este vazuta ca o problema exclusiva a Romaniei”, arata Ramona Manescu in scrisoarea adresata presedintelui PE.

Europarlamentarul liberal recunoaste ca aceasta actiune este una onorabila, dar trebuie “sa lase deoparte cliseele si sa se concentreze, in primul rand, pe prezentarea problemelor si pe gasirea de solutii”.

Europarlamentarul liberal spera ca asemenea situatii vor fi tratate in viitor cu mult mai multa atentie. Ramona Manescu si-a reafirmat totodata sprijinul pentru orice proiect care ar putea rezolva problemele sau nevoile celui mai mare grup etnic transfrontalier din Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.