Seful Corpului de Control al Regiei Autonome de Transport in Comun (RATC), Cornel Marin, a declarat ca accidentul s-a produs pe linia de tramvai 101, in zona fabricii de ulei din zona CET din Constanta. El a afirmat ca soferul autotrenului, Vasile Motoi (40 de ani), nu s-ar fi asigurat la iesirea din incinta fabricii si a intrat in plin in tramvaiul 101 care se indrepta spre depou. Vatmanul a incercat sa evite coliziunea si l-a atentionat pe soferul de tir claxonand, insa acesta nu a mai reusit sa opreasca. Autotrenul a lovit cabina in care se afla vatmanul, dar acesta a reusit sa se slaveze, nefiind ranit.

Vatmanul a povestit ca le-a strigat celor 20 de persoane aflate in tramvai sa se tina bine pentru a nu fi ranite. In urma impactului insa, doi calatori, o femeie si un barbat, de 43 si, respectiv, 64 de ani, au fost raniti si transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Femeia nu fost internata, iar barbatul, care avea o plaga la nivelul scalpului, a fost externat dupa ce a primit ingrijiri medicale, a precizat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Florian Stoian.

Potrivit politistilor, soferului de TIR ii va fi suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile si va suporta si cheltuielile de reparatii pentru tramvai, care este distrus in zona cabinei.

Circulatia in zona unde s-a produs accidentul s-a desfasurat pe o sigura banda timp de cateva minute. Reprezentantii RATC Constanta au atras atentia, recent, ca in zona industriala, din cauza numarului mare de tiruri, circulatia rutiera este adeseori ingreunata si chiar blocata.