Angajati ai Primariei Capitalei si a serviciilor subordonate au inceput, luni, demolarea constructiei provizorii pe care se afla magazinul alimentar Ficusului, pentru a usura accesul masinilor de salvare in spitalul de urgenta Floreasca, informeaza NewsIn

Constructia - o terasa cu suprafata de 400 de metri patrati, proprietate a municipalitatii, era inchiriata unei societati comerciale care desfasura activitati de vanzare alimente. "Contractul de inchiriere a fost anulat prin decizie judecatoreasca. Terasa este in zona unde se amenajase o alee de acces spre spitalul de urgenta. Practic, prin demolarea taerasei, permitem ca aleea sa fie functionala, insa, in afara demolarii propriu-zice, vor fi lucrari mai ample de reabilitare a intersectiei dintre Soseaua Stefan cel Mare si Floreasca", a precizat, pentru NewsIn, Mihai Stanislav, inspectorul din cadrul Primariei Capitalei.

Primaria Capitalei a mai demolat terase in parcurile Herastrau si Tineretului, majoritatea constructiilor desfiintate neavand nicio autorizatie. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca demolarea teraselor din Herastrau nu poate fi continuata, pentru ca patronii acestora au cumparat terenul cu acte in regula de la Administratia Parcurilor, iar autorizatiile de construire le-au fost date de "primari care sunt inca in functie".

Intr-o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Oprescu a facut referire, implicit, la primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, in a carui zona administrativa se afla parcul Herastrau. Potrivit primarului general, demolarile din Herastrau s-au oprit la constructiile ale caror proprietari au cumparat terenul aferent de la Administratia Lacuri, Parcurilor si Agrement Bucuresti (ALPAB) si au obtinut, ulterior, autorizatie de construire de la primaria de sector.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.