Luna de luna, in comuna vasluiana Gagesti, 10 voluntari olandezi, alaturi de oamenii din zona, trudesc la finalizarea constructiilor la o ferma de capre si o casa de tip familial.

Ferma se construieste intr-o hala a fostului CAP, aici urmand a fi prelucrat laptele rezultat de la 400 de caprine aduse din Olanda. Cand va fi finalizata, ferma va fi cea mai mare de acest fel din Romania.

Investitia a fost posibila datorita implicarii fundatiei romano-olandeze "Noi si Voi", care si-a propus sprijinirea persoanelor cu handicap de la centrul specializat din Gagesti si reintegrarea lor in societate.

Peste 400 de capre vor fi importate din Olanda in cel mai scurt timp pentru a popula ferma de la Gagesti, intreaga cantitate de lapte urmand sa fie prelucrata aici. In februarie 2007, fundatia romano-olandeza a cumparat grajdurile fostului C.A.P. Gagesti cu intentia de a construi o ferma de capre care sa ofere locuri de munca pentru persoanele cu handicap aduse de la Spitalul din Murgeni. Proiectul este finantat de Johan Ewÿk, cel despre care se spune ca este cel mai mare crescator si prelucrator de lapte de capra din lume. Pe langa ferma de capre, fundatia "Noi si Voi" si-a propus si construirea unei case de tip familial pentru persoanele cu handicap din zona. Acestea vor putea petrece o parte din timp la ferma, fiind in permanenta monitorizate de asistentii maternali.

Lucrarile pentru aceasta locuinta au inceput, fundatia asigurand conditii moderne pentru noua cladire. In privinta fermei de capre, primul grajd este aproape gata, urmand sa se mai construiasca inca unul, plus o magazie de depozitare a hranei pentru capre.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.