Capitala nu va scapa niciodata de cainii fara stapan, in conditiile legislative actuale, avertizeaza edilii, potrivit NewsIn.

Primarul general Sorin Oprescu considera ca marea problema a Capitalei, ramane adoptia cainilor fara stapan. La inceputul lunii octombrie, bucurestenii au luat acasa doar cativa dintre cainii comunitari adusi de edili, in parcul Tineretului, la un eveniment de adoptii publice organizat de municipalitate si de asociatiile neguvernamentale, cu ocazia Zilei Internationale a Animalelor.

In ultimele patru luni au fost sterilizati doar 2.800 dintre cei peste 30.000 de caini vagabonzi din Bucuresti.

"Putem steriliza circa 50 de caini pe zi, costul unei sterilizari fiind de 40 lei", a precizat directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), Simona Panaitescu. Directorul ASA spune ca problema adoptiilor este rezolvata doar in aparenta. "Acum, practic, toti caini sunt adoptati, insa, in realitate, organizatiile neguvernametale care fac acest lucru arunca ulterior cainii inapoi pe strada", afirma Panaitescu, potrivit NewsIn.

"Oricat de multi caini am steriliza, in conditiile actuale legislative, nu von scapa niciodata de cainii fara stapan. Mereu sunt aruncati pe strada alti caini care vin de la populatie. Practic, ar trebui o lege care sa identifice si sa ne permita sa sterilizam caini de la populatie. Prin identificare, ii vom putem amenda apoi pe cei care arunca puii pe strada", mai spune directorul ASA.

Potrivit Simonei Panaitescu, pe langa cainii existenti si cei care sunt aruncati de populatie, in Bucuresti mai vin si patrupede din judetul Ilfov, astfel ca numarul de animale nu are cum sa scada.

Conform datelor organizatiilor neguvernamentale, in Bucuresti sunt peste 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere. Zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini, potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala.

Potrivit unui sondaj Gallup Romania, 70% dintre bucuresteni se declara deranjati de prezenta pe strazi a cainilor fara stapan, iar aproape 90% dintre locuitorii Capitalei sunt de acord cu sterilizarea cainilor comunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.