Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Constanta a fost agresat astazi de rudele unui pacient care a decedat inainte de sosirea cadrelor medicale, iar conducerea ambulantei afirma ca tot mai multi angajati pleaca din sistemul sanitar din cauza agresiunilor la care sunt supusi.

Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta (SAJ), dr. Vasile Popescu a declarat ca o familie din localitatea constanteana Rasova a sunat la 112 pentru a solicita un echipaj medical care sa acorde asistenta unui barbat care se inecase cu o bucata de carne si nu mai putea respira.

Vasile Popescu a precizat ca in momentul solicitarii toate ambulantele erau plecate la cazuri diferite, iar medicul coordonator a cautat o solutie de urgenta pentru a trimite o echipa medicala. El spune ca a fost indrumata o salvare de la substatia Medgidia si ca inainte ca aceasta sa ajunga, medicul coordonator a tinut permanent legatura cu familia, dand indicatii si interesandu-se de starea pacientului.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta, in momentul cand echipajul medical a ajuns la domiciliul pacientului, soferul ambulantei a fost lovit in zona fetei, iar asistentul medical ar fi fost amenintat, intrucat pacientul nu a mai putut fi salvat.

Seful SAJ Constanta a mai spus ca si in urma cu cateva zile un alt echipaj de pe ambulanta a fost amenintat de fiul unei paciente care suferise un infarct si care a fost transportata la spital, fiind salvata.

Vasile Popescu intentioneaza ca, la inceputul saptamanii viitoare, sa se adreseze Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta in incercarea de a gasi o solutie pentru ca salariatii sa fie protejati in timpul serviciului. El sustine ca, din cauza inmultirii acestor agresiuni, tot mai multi angajati pleaca din Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.