Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) va fi reclamata luni la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNDCD) de catre Asociatia Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – TATA, care considera discriminatorie campania “Si tu poti fi un parinte mai bun!”.

Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului, acuzata de discriminare de catre alianta TATA.

"ANPDC discrimineaza taticii si-i jigneste intr-o campanie publica. Asociatia T.A.T.A. va sesiza luni Consiliul National Combatere a Discriminarii cu privire la acest caz de discriminare grava a tatalui chiar de catre autoritatea guvernamentala care ar trebui sa vegheze la respectarea drepturilor copilului in Romania si la consolidarea relatiei parinte-copil”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele TATA, Bogdan Draghici.

Acesta sustine ca este „stupefiant” ca toate materialele media create de ANPDC, fie ca este vorba de spoturi TV si radio sau de afise, prezentate si pe http://www.copii.ro/, il prezinta pe tata drept agresorul familiei sale, drept „iresponsabilul care-si ignora copilul, drept viciosul care-i pune in pericol permanent pe cei din jur, fiind si cauza fenomenului copiii strazii”.

"Tatal este parintele care poate fi mai bun, fiind considerat de ANPDC un pericol public in prezent”, a mai spus Draghici.

Asociatia sustine ca in Spania spoturile care doresc sa atraga atentia asupra violentei in familie prezinta deopotriva cazuri de femei, dar si de tati care nu sunt potriviti pentru a fi parinti.

Marti, 4 noiembrie, CNCD se va pronunta asupra unei alte sesizari a TATA, cu privire la faptul ca doua spitale de copii din Bucuresti nu permit taticilor sa se interneze cu copiii bolnavi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.