Pacientii pot gasi in farmacii, de vineri, toate medicamentele din programele nationale de sanatate, dupa ce distribuitorii au reluat, miercuri, livrarile tuturor medicamentelor compensate si gratuite, in urma deciziei Ministerului Sanatatii de a recalcula preturile.
"Farmaciile au reinceput aprovizionarea, pacientii vor gasi de acum medicamente", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente (ADMR), Viorel Vasile.

Desi Ministerul Sanatatii a dispus recalcularea preturilor medicamentelor la cursul de 3.63 lei pentru un euro, Viorel Vasile a precizat ca asociatia pe care o conduce il va da in judecata pe ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. "Ministerul nu a respectat legea, aceasta recalculare trebuia fi facuta cu multe luni inainte. Distribuitorii au suferit pierderi mari din cauza nerespectarii acestei legi", a precizat presedintele ADMR.

Distribuitorii de medicamente au sistat, la inceputul lunii octombrie, livrarile catre toate farmaciile din tara, din cauza neactualizarii cursului de schimb valutar folosit la calculul preturilor medicamentelor.

Distribuitorii au reclamat faptul ca ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni. Ei estimau, la sfarsitul lunii iunie, ca au inregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de cand sunt nevoiti sa distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adica 3,33 lei pentru un euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.