Initiativa legislativa prin care se interzice organizarea de nunti in corturi sau in apropierea imobilelor de locuit, in mediul urban, a fost adoptata, la inceputul lunii septembrie, in plenul Camerei Deputatilor, cu 188 de voturi "pentru" si trimisa sefului statului spre promulgare.

Noul text, care modifica Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, interzice organizarea de petreceri si utilizarea de aparatura muzicala de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, in alte amenajari, sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban.

Senatorul PC Marius Marinescu, unul dintre initiatori, a explicat faptul ca propunerea sa legislativa vine in intampinarea a "zecilor si sutelor de petitii" primite de la bucurestenii "care nu se pot odihni si munci din cauza chefliilor care petrec in strada zile si nopti cu muzica data la maximum".

La randul sau, presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a tinut sa sublinieze ca grupul liberal va sustine acest proiect de lege. "Consideram ca e o problema reala pe care fiecare dintre noi o gasim in circumscriptiile noastre, in cartierele in care locuim si pe care le reprezentam", a spus Olteanu. In acelasi timp, el a spus ca este "regretabil" ca Parlamentul trebuie sa faca o lege pe aceasta tema si ca legiferarea acestui subiect reprezinta esecul administratiei locale din foarte multe orase. "Avem foarte multe fantani cantatoare, avem foarte multi bani aruncati pe fereastra si foarte putina capacitate manageriala si putine investitii in politia locala si la fel de putina stiinta de a da reglementari locale. Daca ar fi primari buni, am fi avut o asemenea reglementare in plan local si n-ar mai fi trebuit sa dam o astfel de lege in Parlament", a conchis Olteanu.

Modificarea facuta la Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a trecut si de Senat in martie.
Dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, cei care tulbura linistea publica organizand petreceri la cort sau in aer liber vor fi amnedati cu sume cuprinse intre 500 si 1.500 de lei.